Välkommen till ett seminarium med mat och klimat i fokus!

En dag för dig som jobbar med eller vill veta mer om matens roll i utvecklingen mot ett hållbart samhälle. Ett mer detaljerat program kommer inom kort, men redan nu kan följande talare presenteras:

• Karin Fritz (Livsmedelsverket) om det nationella matsvinnsarbetet
• Maria Helmersson (RISE) om offentliga måltider som vägvisare för hållbar matkonsumtion
• Lyndon McLeod (måltidsinspiratör, Gnosjö kommun) om klimatsmarta måltider
• Linnea Henrysson (LRF Eksjö) och Gun Svensson (måltidsutvecklare, Eksjö kommun) om lokalt producerad mat på tallrikarna i Eksjö kommun
• Jenny Granefelt (Jussö gård) om Hushållningssällskapets projekt om barns kännedom om livsmedelsproduktion

Praktisk information

Tid: 6 september 09:00-14.30
Plats: Science Park
Arrangör: Klimatrådets fokusgrupper Energieffektivisering, Konsumtion & Livsstil samt Förnybar energi, Jord- och skogsbruk.
Lunch och förmiddagsfika ingår. Seminariet är kostnadsfritt.
Senaste anmälningsdag: 28 augusti

Vid frågor eller förhinder, kontakta caroline.jarlback@lansstyrelsen.se

Anmälan
En del av Klimatveckan

Seminariet är en del av Klimatveckan som pågår i hela Jönköpings län den 4 – 11 september, alla aktivteter finns här >>.