Välkommen till ett seminarium med mat och klimat i fokus!

En dag för dig som jobbar med eller vill veta mer om matens roll i utvecklingen mot ett hållbart samhälle. Under seminariet deltog ett 60-tal deltagare.

Karin Fritz (Livsmedelsverket) om det nationella matsvinnsarbetet
Maria Helmersson (RISE) om offentliga måltider som vägvisare för hållbar matkonsumtion
Lyndon McLeod (måltidsinspiratör, Gnosjö kommun) om klimatsmarta måltider
Linnea Henrysson (LRF Eksjö) och Gun Svensson (måltidsutvecklare, Eksjö kommun) om lokalt producerad mat på tallrikarna i Eksjö kommun
Christina Odén (Region Jönköpings län) om regional livsmedelsstrategi

Presentation saknas: Jenny Granefelt (Jussö gård) om Hushållningssällskapets projekt om barns kännedom om livsmedelsproduktion. 

Praktisk information

Tid: 6 september 09:00-14.30
Plats: Science Park
Arrangör: Klimatrådets fokusgrupper Energieffektivisering, Konsumtion & Livsstil samt Förnybar energi, Jord- och skogsbruk.
Lunch och förmiddagsfika ingår. Seminariet är kostnadsfritt.
Senaste anmälningsdag: 28 augusti

En del av Klimatveckan

Seminariet var en del av Klimatveckan som pågick i hela Jönköpings län den 4 – 11 september, alla aktivteter finns här >>.