Här finns kommunikationspaketet för Klimatveckan.
Kommunikationspaket Klimatveckan
Kommunikationspaketet ger möjligheten att med få resurser skapa en enhetlig gemensam kommunikation för Klimatveckan 2019. Innehållet, som har sin grund i enkelhet, är tänkt att kommuniceras via sociala medier och extern- och internwebb.
Tidplan
Kommunikationspaketet beslutas av Klimatrådet den 7 mars 2019. Alla aktörer väljer ut hela eller delar av kommunikationspaketet och kommunicerar detta i sina kanaler.
Kommunikationspaketets innehåll:
Bilder
De fem bilderna nedan följer Klimatrådets grafiska manér och användas tillsammans med text via exempelvis sociala medier.
Afficher
De fem affiacherna följer Klimatrådets grafiska manér.
- Klimatveckan affischer 2019 print >> (vill du ha din logga på? hör av dig till andreas.olsson@lansstyrelsen.se så får du indd-filerna som är för stora för att publicera)
Texter – Inlägg till Twitter
Inlägg till Twitter finns 11 Twitterinlägg kretsande kring Klimatveckan och dess innehåll. Kopiera och sänd ut valfri tweet för att kommunicera kring Klimatveckan. Bifoga gärna en bild till tweeten. Texter finns här >>
Texter – Inlägg till Facebook
Inlägg till Facebook finns 6 Facebookinlägg kretsande kring Klimatveckan och dess innehåll. Bifoga gärna en bild till inlägget. Texter finns här >>
Texter – Webbtexter
Webbtexter, det finns två olika texter: ett till internwebb(intranät) och en till externwebb.
- Intern webbtex finns här >>
- Extern webbtext finns här >>
Klimatrådet
Klimatrådet är en samverkansorganisation med medlemsorganisationer från Jönköpings läns alla olika hörn; privata och ideella organisationer, myndigheter och kommuner. Tillsammans utgör dessa ett samverkansorgan med engagemang och påverkansmöjligheter inom klimat- och energiarbetet. Läs mer på www.klimatradet.se.
Klimatveckan
Klimatveckan arrangeras av Klimatrådet sedan år 2014 med syfte att bidra till att nå klimatvisionen för Jönköpings län. Klimatveckan präglas av gränsöverskridande, lättillgängliga och motiverande aktiviteter som ger kunskap, inspiration och ökad medvetenhet om fördelarna med ett aktivt klimatarbete.
Vision
Jönköpings län ska vara ett Plusenergilän senast år 2050. Det innebär att länet ska minska behovet av energi och öka produktionen av förnybar energi så att det blir ett överskott som kan användas utanför länet. Samtidigt ska utsläppen av växthusgaser sänkas till låga nivåer. För att nå dit måste alla bidra.