Mat för kropp och själ

Varmt välkommen till klimatkonferensen 2019. Årets konferens tar sin utgångspunkt i frågan om mat och livsmedel. Hur kan vi producera och konsumera mat och livsmedel som gör nytta för oss själva och vår planet? Hur motiverar vi till förändring, vad behöver vi för att inte bli förvirrade i begreppsdjungeln? Hur skapas framgångsrika verksamheter och vad driver arbetet framåt? Vår målsättning är att du som deltagare ska få med dig konkreta kunskaper, inspiration och mer energi för att kunna bidra ytterligare i att skapa en mer hållbar framtid.

Klimatkonferensen är kostnadsfri och öppen för alla.

Tid: 4 september kl. 13:00 - 16.30
Plats: Kulturhuset Spira, Jönköping

I konferensen ingår fika, det som serveras under konferensen är inspirerat från den gemensamma menyn>> som lanseras under Klimatveckan 2019.

Program

13.00
Barnkör från Råslätt inleder årets klimatkonferens

Inspireras av barnkören som kombinerar rymden, integration, miljö och kultur

Utdelning av årets Klimatpris

Alla fem finalister till årets Klimatpris presenterar sig och vinnare av Klimatpriset 2019 koras! Vilka är årets nominerade? Läs mer om klimatpriset>> här.

Klimatpriset delas ut av landshövding Helena Jonsson tillsammans med fyra Klimatrådsledamöter Kristin Hästmark kommunstyrelsens ordförande i Gnosjö kommun, Patrik Lägermo platschef Cybercom, Carina Johansson kommunstyrelsens ordförande i Gislaveds kommun och Beata Allen kommunstyrelsens ordförande i Aneby kommun.

Inspiration från fyra matprofiler!
Annika Unt

Dietisten och kommunikatören från Skåne som driver Mat & media kommunikation. Flerfaldigt prisbelönt för sitt stora engagemang för hållbara skolmåltider. Annika ser skolrestaurangen som skolans bultande hjärta där framtidens planetvårdare, konsumenter och restauranggäster växer!

Mariana Morosanu

Grundare till och ordförande i det sociala företaget Circular Centre som använder den cirkulära ekonomin som affärsmodell för att skapa arbetstillfällen för utrikesfödda kvinnor. Här är maten en del av lösningen och den lagas av kvinnor från hela världen, oavsett tidigare erfarenhet.

Jens Berggren

Hållbarhetsexpert på LRF med mer än 20 års erfarenhet av arbete med breda hållbarhetsfrågor internationellt.

Malina Andersson Lee

Sustainable Eating Specialist på livsmedelsföretaget Oatly. Malina gör ett intressant arbete för omställning till växtbaserad kost i offentlig sektor!

Länets klimatkämpar presenteras

I en Sverigeunik klimatsatsning kommer flera personer runt om i länet mäta och följa sina utsläpp under ett år - Klimatkämparna är här! Två av kämparna, Anna Carendi och Jenny Blom, har under sommaren lyfts fram i både SVT>> och Sveriges Radio>>.  Du träffar Klimatkämparna på Klimatkonferensen!

16.30
Slut

Moderator

Moderator för Klimatkonferensen 2019 är den prisbelönte forskaren och vetenskapsjournalisten Emma Frans, som med humor och allvar lotsar oss genom konferensen.

Anmälan

Anmälningar till klimatkonferensen administreras av Klimatrådet. Dina personuppgifter sparas enbart i syfte att kunna planera klimatkonferensen 2019.

En del av Klimatveckan

Seminariet är en del av Klimatveckan som pågår i hela Jönköpings län den 4 – 11 september, alla aktivteter finns här >>.