Klimatkonferensen 2018 tar sin utgångspunkt i en berättelse om motivation, vetenskap och att bedriva verksamhet utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Hur vi agerar de kommande åren har stor betydelse för planetens stabilitet under en mycket lång tid framöver. Hur motiveras unga idag och vad behöver vi hålla koll på för att inte bli vilseledda i begreppsdjungeln? Hur skapas framgångsrika verksamheter och vad driver arbetet framåt? Vår målsättning är att du som deltagare ska få med dig konkreta kunskaper, inspiration och mer energi för att kunna bidra ytterligare i att skapa en mer hållbar framtid.

Konferensen hålls den 19 september klockan 13.30 – 16.30 på Spira i Jönköping.

Konferensen är kostnadsfri och öppen för alla.

Årets talare

 

AMY LOUTFI

Professor i informationsteknologi, Örebro universitet

Amy Loutfi är professor i informationsteknik med bred kompetens inom AI och dess tillämpning i olika typer av system som robotteknik och intelligenta system. Den här föreläsningen kommer fokusera på hur AI snabbt påverkar samhället, bland annat inom frågor relaterade till miljö och hållbarhet. Amy kommer beskriva några av AI: s grunder och förklara hur algoritmer kan vara kraftfulla verktyg för att underlätta för hela mänskligheten.

 

BJÖRN FONDÉN

Tidigare FN-representant, föreläsare som kämpar för en bättre värld

Björn Fondén har ett outtröttligt engagemang för hållbarhetsfrågor och representerade 2017 Sveriges ung i FN. I Lidköping där han växte upp fanns inte mycket intresse för detta, så som 16-åring startade han sin första miljöorganisation. Sedan dess har han bland annat hunnit utbilda sig inom miljövetenskap och företagsekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg, undersökt textilindustrin i Bangladesh och åkt med Fältbiologerna till klimattoppmötet i Paris. Björn kommer prata om hur unga kan ta makten över sin egen framtid, om organisering och hur vi tillsammans kan skapa en bättre värld.

 

MATILDA JARBIN

Hållbarhetschef, Godsinlösen Nordic AB

Återanvändningsbolaget Godsinlösen Nordic AB (GIAB) har som affärsidé att hjälpa företag att omvandla avfall till resurs genom reparationer, återanvändning och vidareförsäljning. Matilda Jarbin är hållbarhetschef på GIAB och har bidragit starkt både till företagets interna hållbarhetsarbete och till den affärsstrategi som i dag ligger till grund för verksamheten. Matilda har en förmåga att på ett positivt och inspirerande sätt medvetandegöra människor om vikten av en hållbar utveckling. Hon är också drivande i Vismarlövsgården med klimatsmart och raps- och nötköttsproduktion!

 

JOHAN GERKLEV

Hållbarhetschef, Skanska

Johan Gerklev är hållbarhetschef i Sverige på ett av världens största byggföretag, Skanska,där han under 20 år varit en drivande kraft i att etablera ett grönt perspektiv på byggande. 2015 nominerades han till Sveriges bästa hållbarhetschef för sitt långsiktiga och målmedvetna engagemang. Konkret har det handlat om miljömärkta hus, ISO-certifiering och hållbarhetsstrategier. Johan menar att det är lönsamt att förebygga miljöproblem, att stora företag måste gå före – och att allt är möjligt genom nytänkande. Johan har varit med sedan Hallandsåsen som blev Skanskas startskott för många gröna frågor.

Moderator

EMMA FRANS

Forskare och vetenskapsskribent

Forskare, vetenskapsskribent och vinnare av Stora Journalistpriset. Emma Frans modererar oss med kunskap och energi genom årets Klimatkonferens.

Kulturhuset Spira

Res klimatsmart till konferensen

Promenad, buss och tåg

Från Resecentrum är det ungefär tio minuters promenad till Spira. Gå längs Järnvägsgatan, via Hotellplan (Stora Hotellet), Lillsjögränd, Södra Strandgatan och vidare längs Munksjön till Kulturgatan där Kulturhuset Spira är beläget.

Busslinje nr. 27: Månsarp-Mariebo (Flygplatsen) samt 28: Solåsen-Torsvik stannar precis utanför.
Buss nummer 1, 2 och 3 stannar vid Länsmuseet och därifrån är det en kort promenad till Kulturhuset Spira.

 

Bil och parkering

Du hittar enklast till Kulturhuset Spira genom att följa skyltarna som visar vägen till centrum och följ sedan skyltning mot Kulturhuset Spira.
Fyra förslag på var man enklast parkerar i närheten av Kulturhuset Spira:

Spiras parkering, Kulturgatan 3

Parkeringshus Atollen, Lillsjöplan 2

Parkeringshus Smedjan, Södra Strandgatan 59

Parkeringshus Biblioteket, Slottsgatan 8

Laddstationer för laddbara fordon

Det finns flertalet offentliga laddstationer i Jönköpings kommun.
Besök www.uppladdning.nu för att hitta detaljerad information om laddningsmöjligheter för ditt laddbara fordon i Jönköping.

Närmsta publika laddare:
P-hus Atollen. 

 

 

Tankstationer för fordonsgas

Det finns gott om tankstationer för fordonsgas i Jönköpings kommun. Besök www.energigas.se för att hitta detaljerad information om vart du kan tanka din gasbil.

Närmsta tankstation: Herkulesvägen/Glimmervägen 1, nära Mekonomen.