Klimatkonferensen

Varmt välkommen till Klimatkonferensen 2017 den 28 september!

Klimatkonferensen 2017 tar sin utgångspunkt i en berättelse om framtid, innovation och utveckling utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Hur vi agerar de kommande åren har en stor betydelse för planetens stabilitet under en mycket längre tid framöver. Hur berör hållbarhetsfrågorna dig, din organisation och varumärke? Hur skapas framgångsrika verksamheter och vad driver arbete framåt? Vår målsättning är att du som deltagare ska få med dig konkreta kunskaper, inspiration och mer energi för att kunna bidra ytterligare i att skapa en mer hållbar framtid. 

Plats: Kulturhuset Spira, Jönköping
Tid: klockan 12:30 - 16:30
Registrering, näringsrik och hållbar lunch från klockan 11:00. Självklart reser du kollektivt.

Konferensen är kostnadsfri och öppen för alla. 

Klicka nedan för att anmäla dig till Klimatkonferensen. 

Anmälan till Klimatkonferensen

 

Talare

Björn Sandén

Professor i innovation och hållbarhet, Chalmers

Björn Sandén är professor i innovation och hållbarhet på avdelningen för miljösystemanalys, institutionen för energi och miljö på Chalmers. Björn forskar och undervisar om klimat-och teknikpolitik, om hur ny miljövänlig teknik och industri växer fram i olika länder samt om risker och möjligheter med ny teknik. Björn är en av Sveriges ledande experter inom områdena teknologiska innovationssystem, teknikvärdering och livscykelanalys. Bild: Chalmers.

Hemsida: Björn Sandén, Chalmers

 

Alexandra Davidsson

Generalsekreterare, Föreningen Medveten Konsumtion Sverige

Föreningen Medveten konsumtion är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar för att inspirera företag och arbetsplatser att göra mer hållbara val - och eftersträvar reflektion snarare än perfektion. Alexandra Davidsson har varit engagerad inom ideell föreningsverksamhet i tolv år och med en kandidat i statsvetenskap och en master i globala studier kavlar hon upp ärmarna för att omsätta verksamhetsplanen i handlingar och resultat. Bild: Föreningen Medveten Konsumtion.

Hemsida: föreningen Medveten konsumtion

Madeleine Westin

Meteorolog, författare

Madeleine Westin är journalist, programledare krönikor, författare, kapten i försvarsmakten och främst känd som TV-meteorolog. Madeleine har även arbetat som meteorolog inom försvarsmakten och brinner för klimatfrågan. Hur klimatförändringar påverkar människor och hur människan och naturen kan samexistera på ett klimatsmart sätt är en hjärtefråga. Bild: Talarforum.

Hemsida: Madeleine Westin

Kai Wärn

VD och koncernchef, Husqvarna Group

Kai Wärn är VD och koncernchef för Husqvarna Group och har varit drivande i att integrera hållbarhet och innovation i koncernen.  Husqvarna Groups produkter används i naturen och verksamheten har i sig en stor påverkan på miljön och samhället. Hållbarhet integreras i vår verksamhet eftersom vi anser att det är en förutsättning för att bedriva ett lönsamt och framgångsrikt företagande, nu och i framtiden. Bild: Husqvarna Group.

Hemsida: Kai Wärn, Husqvarna Group

Håkan Nordkvist

Hållbarhets- och innovationsansvarig, IKEA

Håkan Nordkvist är chef för hållbar innovation på IKEA-gruppen och har arbetat med innovation och företagskultur i 20 år. Håkan vill främja en kultur där företag tar risker och agerar utanför ramarna - essentiellt för organisationers hållbarhetsarbete. 

Moderator

Susanne Dalslätt

Föreläsaren och inspiratören Susanne Dalslätt modererar oss med engagemang och energi genom årets Klimatkonferens.

Hemsida: Susanne Dalslätt

Anmälan

Klicka nedan för att anmäla dig till Klimatkonferensen. Konferensen är kostnadsfri och öppen för alla.

Anmälan till Klimatkonferensen 

Dela gärnaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn