Klimatkonferensen

Deltagarenkät Klimatkonferensen

Klimatkonferensen 2017 tog sin utgångspunkt i en berättelse om framtid, innovation och utveckling utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Hur vi agerar de kommande åren har en stor betydelse för planetens stabilitet under en mycket längre tid framöver. Hur berör hållbarhetsfrågorna dig, din organisation och varumärke? Hur skapas framgångsrika verksamheter och vad driver arbete framåt? Vår målsättning var att du som deltagare fick med dig konkreta kunskaper, inspiration och mer energi för att kunna bidra ytterligare i att skapa en mer hållbar framtid. 

 

Talare

Björn Sandén

Professor i innovation och hållbarhet, Chalmers

Björn Sandén är professor i innovation och hållbarhet och leder avdelningen Miljösystemanalys på Chalmers. Han forskar och undervisar om samhällsomställningar, framväxt av nya industrier, klimat- och innovationspolitik och om risker och möjligheter med ny teknik. Han är en ledande expert inom teknologiska innovationssystem, teknikvärdering och livscykelanalys och konsulteras frekvent av industri, myndigheter, politiker och massmedia. Bild: Chalmers.

Hemsida: Björn Sandén, Chalmers

 

Madeleine Westin

Meteorolog, författare

Madeleine Westin är journalist, programledare, krönikor, författare, kapten i försvarsmakten och främst känd som TV-meteorolog. Madeleine har även arbetat som meteorolog inom försvarsmakten och brinner för klimatfrågan. Hur klimatförändringar påverkar människor och hur människan och naturen kan samexistera på ett klimatsmart sätt är en hjärtefråga. Bild: Talarforum.

Hemsida: Madeleine Westin

Håkan Nordkvist

Hållbarhets- och innovationsansvarig, IKEA

Håkan Nordkvist driver en innovationsagenda med hållbarhet som bas inom IKEA Group med syfte att accelerera företagets transformation till ett företag som har positiv inverkan på både människor och planeten. Håkan började på IKEA för mer än 20 år sedan och har jobbat inom olika delar av företaget, de senaste 5 åren som globalt ansvarig för innovationsarbetet med hållbarhet som bas.

Kai Wärn

VD och koncernchef, Husqvarna Group

Kai Wärn är VD och koncernchef för Husqvarna Group och drivande i att integrera hållbarhet och innovation i koncernen. Som en global leverantör av utomhusprodukter och lösningar har bolaget en viktig roll att spela när det gäller några av samhällets största utmaningar. Klimatförändringar är den största och mest angelägna utmaningen som världen står inför idag och Husqvarna Group är det första svenska börsbolaget och världens första skogs- och trädgårdsföretag som fått sina klimatmål godkänt av Science Based Targets initiative.

Hemsida: Kai Wärn, Husqvarna Group

Alexandra Davidsson

Generalsekreterare, Föreningen Medveten Konsumtion Sverige

Föreningen Medveten Konsumtion är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar för att inspirera företag och arbetsplatser att göra mer hållbara val. Föreningen eftersträvar reflektion snarare än perfektion genom att fokusera på var den enskilde konsumenten kan göra i sina föreläsningar & workshops. Alexandra Davidsson har varit engagerad inom ideell föreningsverksamhet i tretton år och med en kandidat i statsvetenskap och en master i globala studier kavlar hon upp ärmarna för att omsätta verksamhetsplanen i handlingar och resultat. Bild: Daniel Söderberg.

Hemsida: föreningen Medveten konsumtion

Moderator

Susanne Dalsätt

Föreläsaren och inspiratören Susanne Dalsätt modererar oss med engagemang och energi genom årets Klimatkonferens.

Hemsida: Susanne Dalsätt

Anmälan

Klicka nedan för att anmäla dig till Klimatkonferensen. Konferensen är kostnadsfri och öppen för alla.

Anmälan till Klimatkonferensen 

Ta dig hållbart till konferensen

Buss och tåg

Från Resecentrum är det ungefär tio minuters promenad till kulturhuset. Gå längs Järnvägsgatan, via Hotellplan (Stora Hotellet), Lillsjögränd, Södra Strandgatan och vidare längs Munksjön till Kulturgatan där Kulturhuset Spira är beläget. Busslinje 27: Månsarp-Mariebo (Flygplatsen) samt 28: Solåsen-Torsvik stannar precis utanför. Buss nummer 1, 2 och 3 stannar vid Länsmuseet och därifrån är det en kort promenad till Kulturhuset Spira.


Cykel

Det finns gott om möjligheter att resa med cykel till klimatkonferensen. Cykelparkering.


Bil

Du hittar enklast till Kulturhuset Spira genom att följa skyltarna som visar vägen till centrum och följ sedan skyltning mot Kulturhuset Spira. 

Parkering

Fyra förslag på var man enklast parkerar i närheten av Kulturhuset Spira.

  1. Spiras parkering, Kulturgatan 3
  2. Parkeringshus Atollen, Lillsjöplan 2
  3. Parkeringshus Smedjan, Södra Strandgatan 59
  4. Parkeringshus Biblioteket, Slottsgatan 8
Laddstationer för laddbara fordon

Det finns flertalet offentliga laddstationer i Jönköpings kommun.
Närmsta publika laddare: P-hus Atollen.

Besök www.uppladdning.nu för att hitta detaljerad information om laddningsmöjligheter för ditt laddbara fordon.

Tankstationer för fordonsgas

Det finns gott om tankstationer för fordonsgas i Jönköpings kommun.
Närmsta tankstation: Herkulesvägen/Glimmervägen 1, nära Mekonomen.

Besök www.energigas.se för att hitta detaljerad information om vart du kan tanka din gasbil.